Fjern GPS fra billeder

Hvordan ser jeg om mine billeder har GPS-koordinater?
Tjek altid billedet før du uploader det.
Det kan nemt gøres med Windows stifinder.

Højre klik på det billede man vil have info på.
Klik på “Egenskaber”
Skift til fanebladet “Detaljer”
I bunden af vinduet er der et link til “Fjern egenskaber og personlige oplysninger”
Klik på linket, vinge alt af og tryk ok, bum så er oplysningerne fjernet.

Hvis man bruger under windows 10:
Direkte fra stifinderen i Windows
Markere alle billeder
Højreklik på et af dem
Klik på “Egenskaber”
Skift til fanebladet “Detaljer”
Klik på teksten nederst:”Fjern egenskaber og personlige oplysninger”
Skift indstilling til: “Fjern følgende egenskaber fra denne fil:”
Klik på “Marker alt”
Klik på “Ok”
Der findes også mange andre programmer der kan gøre det.

Hvordan Indstiller jeg min telefon til ikke at gemme GPS-koordinater?
Hvis tippet her under ikke virker, så slå den model telefon op du har på youtube, så skal der nok være en guide til det.

Android
Åbn din kamera-app,
Tryk på ’Indstillinger for kamera’

Slå ’Gem placering’ fra.
Indstillingerne for android kan variere alt efter hvilken telefon du har. Hvis ikke det lykkedes via de 3 steps, så gå på Youtube med og søg således: How to disable geotagging on “telefonmodel”. Så burde der hurtigt komme en guide op.

iPhone/iPad
Åben indstillinger
Tryk på menuen ”Anonymitet”
Vælg ”Lokalitetstjenester”
Under listen med apps skal du vælge ”kamera” og sætte den til “aldrig”

Mange sider, stripper også den slags information, helt automatisk fra billedet, når det bliver uploaded. Som eksempelvis facebook. Men de gemmer også den originale filen. Så det kan godt være, at dit billede ikke ligger med data på offentligt. Men facebook, google ect, de gemmer alle sammen original filen, af det som bliver uploaded. Den slags data, som de for på GEO taggin, er mere værdifulde, end de fleste tror. Ud fra de data kan de selvfølgelig, se hvor billedet er blevet taget henne. Men eksempelvis Facebook har en dobbelt profil, på alle brugere, som er oprettet på facebook. Den profil fortæller dem ting som, hvem man snakker med, hvor man bevæger sig henne, som eksempelvis, når man tjekker ind et sted via gps. Det vil sige alle de steder hvor man har været, bliver logget på et kort. Så hvis de, for et billede med GPS data, så kunne det eksempelvis fortælle dem, at fra den location, til den hvor man mest opholder sig er så og så langt ect… Det var bare lige et hurtigt eksempel, de gør det jo med alt data de for, de kobler det hele sammen i den dobbelt profil man har. Ud fra den her slags info laver de reklame osv. Så hvorfor ikke bare slå det fra, på sin telefon, eller strippe billedet før man uploader. Det er ret nemt…