Mug & Skimmelsvamp

Som med alle friske produkter, er der to ting, man skal kigge efter, når man udvælger sit cannabis: pesticider og mug. Pesticider kan kontrolleres ved blot at sikre, at man køber det fra en kilde, som vælger ikke at bruge skadelige kemikalier, til at dyrke med, eller beskytte deres afgrøde. Mug, derimod, er et produkt af miljøet, og kan snige sig ind, på ethvert tidspunkt, uden ordentlig kontrol.

Hvorfor er mug/skimmelsvamp skidt?
For dem, der lever i et tørt klima, er mug et sjælden problem, men for dem, der lever i fugtige dele af verden, eller har for meget fugt i sit gro rum, kan det ødelægge alt, skimmelsvamp og mug kan forårsage hus ,og sundheds problemer. Når skimmelsvamp/mug formår at få fodfæste, i ens planter, kan det medføre alvorlige helbredskomplikationer. Det kan forårsage, afhængige af typen, af skimmelsvamp, og eksponering, et antal af forskellige symptomer, herunder:

Hoste
Problemer med vejrtrækning
Hovedpine
Opkastning
Diare
Hjertebanken
Pneumonitis – betændelse af væggene i alveolerne i lungerne
Aspergilloma – Skimmelsvamp i lungerne

Heldigvis kan mug let opdages, og behandles, hvis man ved, hvad man skal kigge efter.

Kend din fjende?
Hvis det er i det tidlige stadie af vækst, kan skimmelsvamp være svær at se, med det blotte øje. En kræsne rygeres bedste ven, er en lup, eller et godt microskop. Hvis det har spredt sig, vil en black-light (UV lys) få det til at lyse op i gul, eller grøn-gul farve. Der er 5 hovedtyper, af mug der påvirker cannabis: Aspergillus, Penicillium, Rhizopus, Mucor og den ødelæggende Botrytis.

Aspergillus: En familie af få hundrede mug spore, meget almindelig både indendørs og ude. Det er skidt, og indånde dem på daglig basis. Det stinker ofte, af sure sko, eller muggen mad. Der skaber ødelæggende lungesygdomme, hos dyr og mennesker, især dem med kompromitterede immunsystemer.

Penicillium: Nogle arter bruges til, at lave antibiotika Penicillin, og eksempelvis ost. Andre kan ødelægge frugtafgrøder, eller inficere, og skade dyr og mennesker.

Rhizopus: Ofte fundet i frugt, gelé, brød, jordnødder, og tobak. Nogle arter invadere mennesker gennem infektion, herunder diabetiske komplikationer.

Mucor: En hurtigt voksende mug, der generelt ikke påvirker væsner, med varmt blod, nogle få arter kan forårsage hurtig spredning, nekrotiserende infektioner.

Botrytis: Også kendt som ”budrot” eller flok råd(mug), er mest berygtede, for at påvirke druer. Ordet betyder bogstaveligt “druesygdom”. Der er to typer af infektioner som man ser i planter. “Noble rot”(nobel råd) eller ”dry rot”(tør råd) det bliver faktisk brugt til, at forbedre smagen, af ​​nogle vine, mens ”Grey rot”(grå råd) eller ”wet råd”(våd råd) er en ødelæggende morder, som slår afgrøder som jordbær, tomater, rabarber og cannabis ihjel. Det kan også inficere lungerne, der forårsager en tilstand, der hedder “winegrower’s lungs”(vindyrker lunger) hos visse personer.

Hvad skal man kigge efter?
Når man kigger efter skimmelsvamp/mug, hvad enten det er under black-light, et forstørrelsesglas, eller med det blotte øje, er der nogle fælles karakteristika, i vækstmønsteret, og sammensætningen, af ​​de fleste typer, der let kan adskille dem, fra cannabis blomstens struktur. Bare husk, at de små hår, med skinnende våde paddehatte, der dækker blomsterne, og øvre blade, er trichomes(krystaller/THC), hvor i THC produceres.

Mug vil derimod fremstå som:

Sorte pletter eller sporer

Hvid, grå, brun eller gule farver.

Hvidt, gråt eller sort spindelvævs lignende materiale, hvilket gør det er til at spotte, og for det til at ligne at der er dyr i ens blomster.

Duften af ​​skimmelsvamp kan variere, så at vide, hvad ens urt skal lugte som, er en god ting. Hvis det pludselig begynder, at lugte muggen, som urin, svagt lavendel, eller gammel skabsluft, er det højst sandsynligt inficeret, med skimmelsvamp. Der er nogle cannabis strains, der bliver beskrevet som lavendel, kattepiss, muggen ost, eller endda stink dyr, men selv på disse strains, kan man ofte se, og dufte forskellen, mellem en lugt, forårsaget af planten, og en fremmed forurenende kilde, som svamp eller mug.

Årsagen til mug?
Mug spore er omkring os, i mange former, og få steder på jorden, kan hævde, at være fri for dem, herunder de fleste hospitaler. HEPA-filtre, hermetisk lufttætte rum, og rene dragter, kan forhindre dem i, at komme ind. Så længe man holder årsagerne, til spredning nede, kan man kontrollere muligheden for, ikke at skade ens planter, og en selv.

Mug/svamp elsker fugt, og manglende luftcirkulation. I et gro rum er fordelen ved en cirkulerende fan, ikke kun at styrke stænglerne, men den forhindre også insekter, fra at lande på planterne, og mug fra at få fodfæste. Enhver farmer bør altid sikre sig, at adskille og kasserer planter, der mistænkes for, at have skimmelsvamp eller mug før høst.

De fleste skimmel svampe, opstår faktisk efter høsten. Hvis fugten er for høj, i tørreprocessen, vil mug og svamp tage fat. Nogle mennesker kan lide, at bruge frugt skræller til, at tilføje fugt, eller smag til blomster, der er for tørre, ved at utilsigtet inficere dem, med mug sporer fra frugten. Nogle mindre omhyggelige farmers, eller sort marked forhandlere, forsøger at fugte blomsterne, for at tilføje vægt, og derefter opbevare dem, i lufttætte beholdere, hvilket forårsager skimmelsvamp og mug. Jeg har endda hørt om nogle mennesker, der ville begrave potten i baghaven, for at “modne” dem med vilje, for at forårsage skimmel i den falske tankegang, at det ville øge styrken.

Prevention:
Fugtighedsvinduet for mug, i cannabis er 55%, ved den fugtighed begynder mug at vokse, og sprede sig. Enhver urt som har mindst 15% fugtighed, kan have sporer, som kan overleve, og brede sig senere. Det er derfor , det er en god ide og tørre og curre(modne) korrekt. Det hærder blomsterne, og sørger for ens stash er sund, og smager bedre. Det er et klogt skridt, at investere i luft tætte ”food grade” beholdere, og et hygrometer, eller en humidor. Man kan også få silikat pakker, eller enu bedre Boveda packs, som kan opsuge, eller kontrollere fugtigheden, i ens beholder.

Men det bedste er, og spraye sine planter præventivt i vækst, efter min mening. Der findes mange forskellige produkter til det, jeg bruger ofte selv noget der hedder B.A.C. Man kan også bruger insekt sæbe, jeg har også hørt, at grapefrugtkerne olie, skulle være rigtig godt. Jeg plejer at spray mine planter, 2-3 gange på en uge, inde for de første 4 uger i vækst. Har aldrig haft, skadedyr eller mug, med den preventive metode. En anden vigtig ting, er at holde sit gro rum rent! Jeg kan ikke sige det for mange gange! Hold dit gro rum rent altid!

Er det for sent eller ikke?
Hvis man opdager, at ens afgrøde, eller stash, er inficeret med skimmelsvamp/mug, er det altid bedre, at smide det ud, end risikere sit helbrede, men for desperate folk, er der nogle trin, man kan tage, for at minimere risikoen, og stadig bruger det.

Bongs: Vandfiltrering reducerer sporforureninger i røg med ca. 15%

Bagning: 10 minutter ved 95 ° C vil dræbe de fleste skimmel, og mug sporer, men det vil stadig potentielt, sætte støvpartikler i lungerne, og muligvis gøre en syg.

Kritisk ekstraktion: Udtrækker man med butan, eller alkohol, efterlade man det de fleste af sporerne, og det er din bedste chance, hvis man ”vacuum purger” ved 95 ° C grader natten over, burde man dræbe eventuelle resterende sporer. De højere temps, der bruges til dab koncentrater, vil også hjælpe med at eliminere sporer. Denne proces, er nok den mest grundige løsning, men er stadig ikke 100% sikker